Επιτυχής Ολοκλήρωση Συνεδρίου PRES’13

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Συνέδριο «Process Integration, Modelling and Optimisation for Energy Saving and Pollution Reduction - PRES’13» μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2013 στη Ρόδο.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (Ι.Δ.Ε.Π.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) σε συνεργασία με την Ιταλική Ένωση Χημικών Μηχανικών (AIDIC).

Το συνέδριο προσέλκυσε περισσότερους από 260 συμμετέχοντες από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία διεργασιών από ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε τρεις διαλέξεις για την ολομέλεια των συνέδρων από διακεκριμένους επιστήμονες υψηλού κύρους, 18 κύριες εκτεταμένες ομιλίες, 89 προφορικές παρουσιάσεις και 136 αναρτημένες παρουσιάσεις.

 

Ιστοσελίδα: http://pres13.cperi.certh.gr/

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

 pres13            aithousa

Σχετικά με το ΕΑΝΟΣΥΣ

Το Εργαστήριο Ανάπτυξης
Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διεργασιών είναι ένα βασικό εργαστήριο του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα. Το εργαστήριό μας έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες ανταγωνιστικές Ευρωπαϊκές και Εθνικές έρευνες έργων και έχει αναπτύξει μοναδικές υποδομές και τεχνολογία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τελευταία Νέα

Δραστηριότητες

  • Υποστήριξη λειτουργίας και συντήρησης πιλοτικών μονάδων και υποδομών.
  • Ολοκληρωμένα Συστήματα Παραγωγής Ενέργειας.
  • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Μεθανόλη.
  • Ανάπτυξη Συστημάτων Παραγωγής Υδρογόνου από Βιομάζα.

Επικοινωνία

  paris (@) cperi.certh.gr
  +30.2310498317
  +30.2310498380
  6χλμ Χαριλάου - Θέρμης, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα