13o Πανελλήνιο Συμπόσιο Κατάλυσης

psk13Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 13ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Κατάλυσης, το οποίο θα διεξαχθεί στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, στις 16-18 Οκτωβρίου 2014. Το συμπόσιο συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καταλυτικής Εταιρείας.

Το Πανελλήνιο Συμπόσιο Κατάλυσης αποτελεί έναν θεσμό υψηλής επιστημονικής ποιότητας, ο οποίος ξεκίνησε από την Πάτρα το 1987 και έκτοτε διοργανώνεται ανά διετία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από ερευνητικούς και πανεπιστημιακούς φορείς με δραστηριότητα στο χώρο της κατάλυσης. Μέσω του θεσμού αυτού, ακαδημαϊκοί, ερευνητές αλλά και επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αλλά και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα στο χώρο της κατάλυσης σε εθνικό επίπεδο, να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.
Σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο για την χώρα, η σημασία της έρευνας είναι τεράστια καθώς αποτελεί αποδεδειγμένα μοχλό ανάπτυξης η οποία είναι απαραίτητη για οικονομική ευμάρεια. Δεδομένης της σημαντικής συμβολής της κατάλυσης σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, σύνθεσης υλικών, υγείας κλπ, καλούμε τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συμποσίου και να παρουσιάσουν τις τελευταίες δραστηριότητές τους σε όλα τα πεδία της Κατάλυσης, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους τομείς της περιβαλλοντικής κατάλυσης, της ηλεκτροκατάλυσης, της φωτοκατάλυσης, της νανοκατάλυσης, της παραγωγής/αποθήκευσης υδρογόνου, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, των βιοκαυσίμων, του σχεδιασμού και της μοντελοποίησης καταλυτικών αντιδραστήρων, της σύνθεσης νέων προϊόντων, της σύνθεσης και του χαρακτηρισμού νανοσύνθετων υλικών, κλπ.  

Link: http://www.psk13.gr/

Σχετικά με το ΕΑΝΟΣΥΣ

Το Εργαστήριο Ανάπτυξης
Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διεργασιών είναι ένα βασικό εργαστήριο του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα. Το εργαστήριό μας έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες ανταγωνιστικές Ευρωπαϊκές και Εθνικές έρευνες έργων και έχει αναπτύξει μοναδικές υποδομές και τεχνολογία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τελευταία Νέα

Δραστηριότητες

  • Υποστήριξη λειτουργίας και συντήρησης πιλοτικών μονάδων και υποδομών.
  • Ολοκληρωμένα Συστήματα Παραγωγής Ενέργειας.
  • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Μεθανόλη.
  • Ανάπτυξη Συστημάτων Παραγωγής Υδρογόνου από Βιομάζα.

Επικοινωνία

  paris (@) cperi.certh.gr
  +30.2310498317
  +30.2310498380
  6χλμ Χαριλάου - Θέρμης, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα